MIDI کنترلر چیست و چه کاری انجام می دهد؟
در این مقاله، دلایلی را بازگو می کنیم که چرا شما به یک MIDI کنترلر نیاز دارید و انواع دیگر میدی کنترلر ها را بررسی می کنیم. با ما همراه باشید.
MIDI کنترلر چیست؟
MIDI کنترلر دستگاهی است که برای ارسال داده های MIDI به کامپیوتر یا سخت افزار های دیگر استفاده می شود. به عبارت ساده تر، میدی کنترلر عموما یک کیبورد است که برای ایجاد صدا از یک منبع خارجی استفاده می شود. منبع خارجی می تواند یک قطعه سخت افزاری یا یک ابزار مجازی در DAW یا نرم افزار میزبان شما باشد.
مهمترین چیزی که باید در مورد میدی کنترلر بدانید این است که آنها به تنهایی صدایی تولید نمی کنند. اگر یک MIDI کنترلر را بخرید و انتظار داشته باشید مانند یک کیبورد موزیکال معمولی یا Synth عمل کند، بسیار ناامید خواهید شد.
همانطور که در بالا اشاره شد، از آنها برای ایجاد صدا در دستگاه های دیگر با ارسال داده های MIDI استفاده می شود.
اما داده MIDI چیست؟ ساده ترین راه برای توصیف MIDI این است که از آن به عنوان یک زبان دیجیتال یاد کنیم. این زبانی است که به آلات موسیقی، رایانه ها و سایر سخت افزارهای سازگار اجازه می دهد تا با هم ارتباط برقرار کنند.
میدی کیبورد ها در اشکال و اندازه های مختلفی مانند 25 کلید تا 88 کلید وجود دارند. آنها همچنین از کلیدهای بدون وزن گرفته تا کلیدهای Hammer-Action موجود هستند. کلید های Hammer-Action یا چکشی حس کلید های واقعی پیانو را به نوازنده منتقل می کنند.
فرقی نمی کند سازنده موسیقی تکنو، هیپ هاپ یا کلاسیک باشید. در هر صورت، یک میدی کنترلر مناسب سبک شما وجود دارد.
MIDI ها تنها در کلیدها و کلاویه ها محدود نمی شوند: آنها راه های دیگری را برای کنترل نرم افزار DAW یا سخت افزار خارجی ارائه می دهند.
بسیاری از MIDI کنترلر ها دارای ناب ها و اسلایدر های قابل تخصیص هستند که میتوان از آنها برای کنترل بسیاری از پارامترها استفاده کرد.
بسیاری از آنها همچنین دارای پدهای درام یا سمپل پد ها هستند که معمولاً برای ضربه زدن با انگشت یا اجرای سمپل های از پیش رکورد شده برای ضبط یا اجرای زنده استفاده میشوند.
MIDI کیبورد چگونه کار می کند؟
به طور خلاصه توضیح دادیم که صفحه کلید MIDI چه می کند. آنها صداها را از یک منبع خارجی با ارسال داده های MIDI کنترل می کنند. بیایید این موضوع را کمی گسترش دهیم.
در دنیای ساز های مجازی، ما با سیگنال های صوتی سروکار نداریم. MIDI زبانی است که نرم افزار میزبان یا DAW و ساز مجازی شما آن را می فهمند. به طور کلی، یک MIDI کیبورد راهی را برای برقراری ارتباط موسیقیایی در دنیای دیجیتال فراهم می کند.
MIDI به شما اجازه می دهد همانطور که روی هر کیبورد موسیقی دیگری می نوازید، بدون نگرانی در مورد نحوه انتقال این صدا به کامپیوتر، به نواختن ادامه دهید.
این موضوع به شما امکان می دهد موسیقی خود را به صورت قطعه قطعه تولید کنید و کنترل مستقیم روی ساز های مجازی خود داشته باشید.
آیا می توانیم بدون MIDI کنترلر موسیقی بسازیم؟
بله. اگر یک نرم افزار میزبان یا DAW دارید، می توانید فقط با استفاده از ماوس موسیقی بسازید.
چرا به یک میدی کنترلر نیاز داریم؟
صرفاً به این دلیل که امکان ایجاد موسیقی با استفاده از ماوس وجود دارد به این معنی نیست که ایده خوبی است.
اشتباه نکنید: مواقعی وجود دارد که استفاده از ماوس یک گزینه عالی است. به عنوان مثال، در هنگام سفر، یا برای ترسیم یک نسخه آزمایشی، استفاده از ماوس می تواند به شروع کار کمک کند.
اما این به هیچ وجه یک فرآیند موسیقیایی نیست. استفاده از کیبورد MIDI بسیار موزیکال تر و به مراتب حرفه ای تر است. به طور کلی، در ساخت موسیقی، رویکرد لمسی تر و عملی، بهترین خروجی را دارد.
به یاد داشته باشید، استفاده از میدی کنترلر فقط در مورد نواختن نت های مناسب نیست، بلکه نحوه نواختن آنها نیز مهم است. هیچ چیز مانند اجرای صحیح آن، ظرافت ها و جلوه یک اجرا را در بر نمی گیرد.
جدا از زمانی که برای ترسیم هر نوت با ماوس لازم است، این کار اصلا طبیعی به نظر نمی رسد.
افزودن جلوه به عملکرد شما به همین جا ختم نمی شود. اینجاست که کنترل های قابل تخصیص وارد می شوند. یک مثال عالی از استفاده از فیدرها و ناب ها، هنگام استفاده از سازهای ارکستر مجازی است.
برای مثال، فرض کنید در حال ضبط یک کوارتت زهی هستید. شما می خواهید تا جایی که ممکن است واقع گرایی را به تصویر بکشید، و این به این معنی است که نباید از ابتدا تا انتها حجم صدای ثابتی داشته باشید.
سازهای زهی بسته به نحوه ی آرشه شان، شدت صدای متفاوتی دارند. استفاده از فیدرها برای تقلید افزایش و کاهش طبیعی شدت صدا در حالی که کمان فشار خود را روی سیم ها تغییر می دهد، ضبط باورپذیرتری را ایجاد می کند. به طوری که بسیاری از آهنگسازان فیلم از میدی کنترلر ها و سازهای مجازی در موسیقی هالیوود استفاده می کنند.
گذشته از مزایای نواختن ساز به جای کلیک ماوس، استفاده از صفحه کلید MIDI مزایای بیشتری نیز دارد. میدی کنترلر ها معمولاً بسیار سبک هستند، به این معنی که شما تجهیزات قابل حملی خواهید داشت.
قابل حمل بودن برای تولیدکنندگان و نوازندگان بسیار ارزشمند است. بدیهی است که به عنوان یک تهیه کننده، این قابلیت، ساخت موسیقی را در هر کجا که هستید برای شما آسان تر می کند. به عنوان یک نوازنده، اگر مجبور نباشید، شما را از حمل یک پیانوی صحنه نجات می دهد. یک صفحه کلید MIDI و یک لپ تاپ کار همان پیانو را برای شما انجام می دهند.
همچنین اگر شروع به استفاده از سازهای مجازی در اجرای زنده خود کنید، دنیای کاملی از گزینه های صدا را برای شما به ارمغان می آورد و به صداهای پیانو با کیفیت بالا، صداهای مصنوعی، صداهای ارکستر و بسیاری موارد دیگر دسترسی خواهید داشت.
حتی اگر شما نوازنده ای هستید که دوست دارد سخت افزار زیادی روی صحنه داشته باشد، یک صفحه کلید کنترلر MIDI همچنان می تواند نقش اصلی را ایفا کند.
فرض کنید یک ماژول سینتیسایزر Nord Lead، یک سینتیسایزر Moog و یک سینتیسایزر Prophet دارید. شما می توانید نوت های یکسان را از میدی کنترلر خود برای هر یک از آنها ارسال کنید و صداهای بزرگی ایجاد کنید که قبلاً نمی توانستید فقط با دو دست انجام دهید.
همانطور که می بینید، دلایل زیادی وجود دارد که شما باید یک میدی کنترلر در تجهیزات خود داشته باشید. همه دلایل به یک هدف یکتا اشاره می کند؛ استفاده از میدی کنترلر پروسه کاری شما را بسیار موسیقایی و حرفه ای تر می کند.
انواع مختلف کنترلرهای MIDI
کنترلر کیبوردی
رایجترین نوع کنترلرهای MIDI، کنترلکنندههای کیبوردی می باشند که به طور طبیعی شکل ساز کیبورد را تقلید میکنند، اگرچه برخی از آنها بیشتر شبیه پیانوهای مصنوعی یا سنتی هستند. کنترلکنندههای کیبوردی از نظر اندازه متفاوت هستند، برخی از آنها دارای کلیدهای بیشتری نسبت به سایرین هستند، در حالی که میتوانید روی مدل هایی با کلیدهای حساستر نیز هزینه کنید تا بتوانید حس یک ساز واقعی را تجربه کنید.
درام پد ها
میدی کنترلر های درام پد – که به آنها MIDI کنترلر های پد لمسی نیز گفته میشود – از نظر موسیقی شبیه به درام هستند و دارای پدهای حساس به لمس برای ضرب بیت، اجرای سمپل ها، کنترل نرم افزار و موارد دیگر هستند. بسیاری از آنها به شکل کنترلر های شطرنجی هستند، در حالی که برخی دیگر شبیه درامهای واقعی هستند و حتی با چوب درام عرضه میشوند.
کنترلر های فیدر
کنترلرهای فیدر به شما این امکان را می دهند که پارامترهای داخل نرم افزار یا سخت افزار موسیقی خود را با استفاده از فیدر ها کنترل کنید. این نوع کنترلر باعث می شود آنها برای مدیریت میزهای میکس نرم افزار یا پارامترهای اسلایدی برای کسانی که نمی خواهند از ماوس برای انجام این کار استفاده کنند مفید باشند.
کنترلرهای دی جی
یک کنترلر DJ به نرم افزار دی جی شما متصل می شود و به شما امکان می دهد آن را با انواع روش های عملی کنترل کنید. اینها معمولاً شامل صفحهها، میکسرها، پدها، افکتها و دکمههایی برای مرور پلی لیست شما میشوند.
کنترل کننده های گیتار و سازهای بادی
همانطور که از نام آن پیداست، این کنترلرهای MIDI به شکل گیتار و سازهای بادی ساخته شدهاند و صدای شما را به نتهای دیجیتال تبدیل میکنند.
چگونه یک میدی کنترلر انتخاب کنیم؟
نیازهای خود را در نظر بگیرید
اصلی ترین چیزی که باید به آن فکر کنید نیازهای خود است. آیا به دنبال عملکرد خاصی هستید یا یک کنترلر MIDI برای استفاده عمومی می خواهید؟ در سناریوی اول، یک کنترلر متمرکز منطقی تر است – برای مثال یک کنترلر DJ برای استفاده با نرم افزار DJ – در حالی که یک کنترلر همه کاره بهترین گزینه در سناریوی دوم است.
بودجه خود را در نظر بگیرید
هرچه یک MIDI کنترلر دارای ویژگی های بیشتری باشد، احتمالاً هزینه بیشتری خواهد داشت. در نتیجه، شما باید نیازهای خود را با بودجه خود مطابقت دهید. به دقت در نظر بگیرید که آیا واقعاً به تمام امکانات مدلهای رده بالا نیاز دارید یا خیر، و اگر چنین است، برای صرفهجویی در هزینه، یک کنترلر MIDI دست دوم بخرید.
نقد و بررسی ها را مطالعه کنید
مانند تولید سایر فناوری های جدید، کیفیت تولید کنندگان میدی کنترلر های مختلف نیز به شدت متفاوت است. به همین علت، بسیار مهم است که قبل از خرید، طیف وسیعی از بررسیها را روی یک کنترلر MIDI مطالعه کنید. آنها اغلب ارزان نیستند، بنابراین انجام دقت لازم ضروری است.
چگونه از میدی کنترلر استفاده کنیم؟
کنترلر را به کامپیوتر خود وصل کنید
دو راه اصلی برای اتصال کنترلر MIDI به رایانه وجود دارد: یا از طریق USB یا از طریق درگاه MIDI IN و MIDI OUT کنترلر. البته، لپتاپها فقط نوع اتصال USB را دارند، بنابراین باید یک کابل MIDI یا رابط MIDI تهیه کنید تا بتوانید در صورتی که کنترلر شما پورت USB ندارد، دو دستگاه را به هم متصل کنید.
درایورهای MIDI را روی کامپیوتر خود نصب کنید
مانند هر نوع سخت افزار USB، رایانه شما به درایورهای کنترلر نیاز دارد تا آن را تشخیص دهد تا بتواند از دستگاه پیام ارسال و دریافت کند. خوشبختانه، اکثر دستگاههای USB این درایورها را درون خود دارند، اما اگر اینطور نیست، باید درایورها را از ارائهدهنده سختافزار دانلود کنید.
کنترلر MIDI را پیکربندی کنید
در مرحله بعد، باید کنترلر MIDI را با نرم افزار میزبان یا DAW خود پیکربندی کنید. مراحل بسته به DAW متفاوت است، اما به طور کلی شامل موارد زیر است:
- در DAW خود، چیزی مانند «Inputs»، «MIDI Inputs»، «MIDI Instruments» یا «Devices» را جستجو کنید.
- به دنبال لیستی از دستگاه های MIDI موجود بگردید، ممکن است لازم باشد قبل از استفاده از کنترلر، ورودی های MIDI را فعال کنید.
- روی گزینه مربوط به کنترلر خود کلیک کنید، برند یا مدل آن معمولاً نمایش داده می شود.
- اطمینان حاصل کنید که بلندگوهایتان روشن هستند و با پخش چند نت روی کنترلر، تست کنید که همه چیز تنظیم شده است.
پارامتر های مورد نظر خود را با دکمه ها ست کنید
تنظیم دکمه های MIDI به شما این امکان را می دهد تا برای سفارشی سازی، قسمت هایی از کنترلر خود را به کنترل های DAW خود اختصاص دهید. به عنوان مثال، می توانید به یک دکمه خاص، یک صدای خاص یا افکت خاص را از نرم افزار میزبان یا DAW خود اختصاص دهید. این موضوع شما را از تغییر فیلتر از طریق کامپیوتر و ماوس، با چرخاندن ناب ها نجات می دهد.
کلام آخر
اگر بتوانید داخل استودیوی هانس زیمر، آهنگساز افسانه ای را ببینید، در میان راه اندازی به ظاهر بی پایان Moog Modular، و تعداد بی شماری از Synth های گران قیمت، حداقل یک صفحه کلید MIDI پیدا خواهید کرد.
آنها جایگزین ارزان تری برای یک کیبورد معمولی نیستند، میدی کنترلر ها چیز کاملاً متفاوتی هستند. در حالی که انواع مختلفی از کنترلرهای MIDI وجود دارد، هر استودیو در تجهیزات خود باید یک صفحه کلید کنترل داشته باشد.
اگر قبلاً این کار را نکردهاید، یک میدی کنترلر تهیه کنید، این کار بهره وری شما را بیش از آنچه تصور میکنید افزایش میدهد.