در حال نمایش 10 نتیجه

پری امپ هدفون

این روزها، موسیقی قابل دسترس تر از هر زمان دیگری است. دوران تلاش برای پیدا کردن یک فایل MP3 با کیفیت در اینترنت گذشته است. اکنون، تنها کاری که باید انجام دهید این است که در یک سرویس استریم موسیقی مانند اسپاتیفای یا اپل موزیک ثبت نام کنید تا از بین تعداد زیادی کدک صوتی – از فایل‌های MP4 اصلی گرفته تا فایل های باکیفیت flac و… انتخاب کنید. تنها نکته ای که باید نگرانش باشید نوع هدفونی است که برای تجربه این موسیقی های با کیفیت استفاده می کنید.

پری امپ هدفون

استفاده از هدفون های رده بالا مانند هدفون Neumann NDH 30 یا هدفون Beyerdynamic DT 1990 PRO نقش مهمی در بهبود تجربه شنیداری شما ایفا خواهد کرد. با این حال راه هایی وجود دارد که تجربه شنیداری خود را باز هم بیشتر کنید، اینجاست که یک پری امپ هدفون وارد عمل می شود.

حالا این سوال به وجود می آید که آیا می توانید عملکرد هدفون ها را با استفاده از پری امپ هدفون بهبود بخشید یا خیر. پاسخ کوتاه این سوال بله است. بسته به هدفون شما، این احتمال وجود دارد که یک پری امپ هدفون با کیفیت – یا یک پری امپ هدفون/DAC (مبدل دیجیتال به آنالوگ) – بتواند جان تازه ای به موسیقی شما بدهد. اما پری امپ هدفون چیست؟ چگونه کار می کند؟ و از همه مهمتر، چقدر باید برای یک پری امپ هدفون خوب هزینه کرد؟ در ادامه پاسخ این سوالات را خواهید یافت.

پری امپ هدفون چیست؟

پری امپ هدفون یک پاور آمپلی فایر نسبتا کم‌مصرف است که سیگنال های صوتی ولتاژ پایین یک دستگاه (گرامافون، کامپیوتر یا موبایل) را تا حد کافی تقویت کرده تا بتوان آن را توسط درایورهای داخل هدفون شما به امواج صوتی تبدیل کرد. دقیقا مانند آمپلی فایرهایی که برای درایو کردن اسپیکرهای اجرای زنده استفاده می شوند، اما در مقیاس کوچک تر.

چرا شما به یک پری امپ هدفون نیاز خواهید داشت؟

تمام دستگاه‌های دیجیتالی که قبل تر به آن اشاره کردیم دارای یک DAC و پری امپ هدفون هستند – به همین دلیل است که می‌توانید هدفون استودیویی خود را به آنها وصل کنید و صدا را بشنوید. پس چرا به یک دستگاه جداگانه در تجهیزات استودیویی خود نیاز دارید؟

متاسفانه، کیفیت آن قطعات داخلی از دستگاهی به دستگاه دیگر بسیار متفاوت است و به همین خاطر، کیفیت صدا نیز بسیار متفاوت خواهد بود. یک MacBook Pro دارای یک DAC و پری امپ هدفون داخلی با کیفیت است، بنابراین صدای خروجی هدفونش نیز کیفیت مناسبی دارد، اما بسیاری از لپ تاپ های دیگر، دارای DAC و پری امپ هدفون با کیفیت مناسبی نیستند، بنابراین صدای با کیفیتی به شما ارائه نمی دهند. همین موضوع در مورد موبایل ها نیز صدق می‌کند: برخی دارای صدای بی کیفیت، برخی مناسب و برخی مانند iPhone دارای صدایی با کیفیت عالی هستند.

اگر یک هدفون با کیفیت ندارید، از پری امپ هدفون استفاده چندانی نمی توانید بکنید. اما با افزایش کیفیت هدفون، مزایای استفاده از پری امپ هدفون نیز افزایش می یابد.

آمپدانس

نوع خاصی از هدفون ها وجود دارد که برای عملکرد صحیح به پری امپ هدفون نیاز دارند. به این هدفون ها، هدفون های امپدانس بالا می گوییم. امپدانس به مقاومت یک سیگنال الکتریکی اشاره دارد و بر حسب اهم اندازه گیری می شود – هر چه امپدانس بالاتر باشد، یک هدفون یا اسپیکر مقاومت بیشتری به سیگنال الکتریکی می دهد.

در زمینه هدفون ها، امپدانس می تواند بسیار متفاوت باشد، از حدود 16 اهم در هدفون های پایین رده تا حدود 600 اهم در هدفون های پرچمدار. به طور کلی، هرچه امپدانس بالاتر باشد، قدرت امپ بیشتری برای راه اندازی هدفون نیاز دارید و به احتمال زیاد استفاده از پری امپ هدفون برای شما مفید خواهد بود.

هدفون‌های کلاسیک مانند Sennheiser HD800 (300 اهم) و ارزان‌تر اما مشهور Beyerdynamic DT990 (600 اهم) در اصل برای استفاده در استودیوهای رکورد صدا با تجهیزات صوتی قدرتمند طراحی شده بودند. بنابراین، به یک پری امپ هدفون(با ولتاژی بیشتر از آنچه در داخل گوشی‌های هوشمند معمولی موجود است) برای اینکه هدفون بتواند عملکرد مناسبی داشته باشد، نیاز است. هدفون های مدرن تر هم که از درایورهای مغناطیسی مسطح به جای درایورهای داینامیک قدیمی تر استفاده می‌کنند، برای عملکرد بهتر به قدرت یک پری امپ هدفون اختصاصی نیاز دارند.

با این حال، همه هدفون‌های رده بالا، دارای امپدانس بالا نیستند. با کوچکتر شدن منابع صوتی، تکنولوژی ساخت هدفون ها نیز بهبود یافته است. تکنولوژی جدید باعث می شود تولید هدفون های رده بالا با امپدانس کم امکان پذیر شود و این هدفون ها با دستگاه های کم مصرف به خوبی کار می کنند. هدفون Beyerdynamic DT 990 PRO یکی از این نمونه هاست.

چه پری امپ هدفونی مناسب شماست؟

پری امپ های هدفون دارای دو نوع رو میزی و قابل حمل هستند. در صورتی که دائم در حال حرکت هستید و نیاز به یک پری امپ کوچک و قابل حمل دارید، از گزینه های قابل حمل می توان به پری آمپ هدفون Behringer MicroAMP HA400، پری آمپ هدفون ZOOM ZHA-4 و پری آمپ هدفون TECHNIC THP4-M اشاره کرد.

پری امپ هدفون

از پری امپ های بزرگتر و رک مونت(قابل نصب در رک) که مناسب استفاده در فضاهای بزرگتر مانند استودیوهای صدا هستند می توان به پری آمپ هدفون PRESONUS HP60 با 6 کانال مجزا اشاره کرد.