دانشنامه

شناخت برخی از اسپیکر ها

اسپیکر

انواع اسپیکر

انواع اسپیکر

در این مقاله در مجله صوت پلاس قصد داریم، اسپیکر ،عملکرد آن و انواع اسپیکر ها را بررسی کنیم.

عملکرد اسپیکر

 عملکرد اسپیکر به صورتی است که انرژی الکتریکی را از باتری یا پریز می کشد تا میدان مغناطیسی ایجاد کند. سیم پیچ صدای اسپیکر به میدان مغناطیسی واکنش نشان می دهد تا راننده/مخروط را به جلو و عقب حرکت دهد. همانطور که مخروط حرکت می کند، هوای اطراف خود را به حرکت در می آورد و امواج صوتی تولید می کند.

مخروط با حرکت سریع به جلو و عقب در فاصله کوتاه نت های بلند ایجاد می کند. هنگامی که مخروط بیشتر به جلو و عقب موج می زند، این کار را آهسته تر انجام می دهد و نت های عمیق تری ایجاد می کند. فرکانس امواج، درک ما از زیر و بم صدا را تعیین می کند.

برای تجسم این موضوع، به پرتاب یک سنگ در یک حوض فکر کنید. یک سنگ بزرگ با یک ضربه عمیق به آب برخورد می کند. انجام این کار امواج بزرگی را ایجاد می کند که از هم فاصله زیادی دارند. برعکس، پس از پرتاب یک سنگریزه به یک حوض، صدای زنگ زدن با فرکانس بالا را می شنوید. امواج حاصل کوتاه تر و با فاصله نزدیک به هم خواهند بود.

امواج در آب دقیقاً به همان روشی عمل می کنند که امواج صوتی در هوا حرکت می کنند. امواج بزرگ و آهسته نت های کم تولید می کنند. امواج کوتاهئنت های بلند تولید می کنند.

بیشتر اسپیکرها از دو مخروط/درایور (یک ووفر و یک توییتر)، یک شبکه متقاطع و یک کابینت تشکیل شده‌اند. بلندگوهای دو مخروطی به عنوان بلندگوهای دو طرفه شناخته می شوند.

مخروط ها قطعات نازک قیفی شکل (معمولاً پلاستیکی) هستند. هر مخروط فرکانس هایی را تولید می کند که به بهترین وجه مناسب اندازه آن است. ووفر، بیس تولید می کند در حالی که توییتر، فرکانس های بالا را منتشر می کند.

میدرنج جایی بین این دو قرار می گیرد و توسط شبکه متقاطع که فرکانس ها را بین مخروط ها تقسیم می کند تعیین می شود.

در طراحی 3 جهته، یک درایور میان رده اختصاصی کارایی ووفر و توییتر را افزایش می دهد. اسپیکر 4 طرفه یک ساب ووفر را به ترکیب اضافه می کنند.

اسپیکر شبکه متقاطع سیگنال صوتی را که از دستگاه رسانه شما می‌آید (ضبط، سی‌دی، جعبه‌های جریان و…) تفسیر می‌کند و فرکانس‌های مختلف را به درایور مناسب ارسال می‌کند.

یک شبکه متقاطع خوب طراحی شده از یک فیلتر پایین گذر (LPF) تشکیل شده است که از رسیدن اوج ها به ووفر جلوگیری می کند و یک فیلتر بالا گذر (HPF) که از نفوذ پایین ها به توییتر جلوگیری می کند.

همه این اجزا در داخل کابینت بلندگو قرار دارند که خود جزء مهمی در طراحی بلندگو است که تاثیر زیادی بر صدای آن دارد. یک کابینت باید سفت و محکم، به خوبی مهاربندی شده باشد و از داخل مرطوب شده باشد تا از تشدید صداها جلوگیری شود.

کابینت های پلاستیکی ممکن است برای بلندگوهای کامپیوتر خوب کار کنند، اما برای قطعات صوتی جدی کار نمی کنند. کابینت ها معمولاً باید از چوب یا از تخته فیبر با چگالی متوسط ​​(MDF) ساخته شوند.

طراحی کابینت معمولاً یکی از دو نوع است: محفظه مهر و موم شده، یا نوع “بازتاب بیس” با دهانه، یا “پورت” که برای ایجاد حفره تشدید طولانی‌تر/عمیق‌تر برای فرکانس‌های پایین استفاده می‌شود.

هنگامی که یک ووفر حرکت می کند، هوا را به دو جهت جلو و عقب می راند. اگر به درستی با آن برخورد نشود، صدای خارج از فاز موج پشتی، موج جلو را خنثی می کند و در نتیجه بیس ضعیفی ایجاد می کند. پورت به موج عقب ،مکانی برای رفتن می دهد.

یک سیستم به درستی طراحی شده باعث می شود که دو موج به جای لغو، اضافه شوند و در نتیجه به جای کاهش بیس، بیس تقویت می شود.

یک روش جایگزین و بسیار محبوب تقویت بیس “تعلیق صوتی” نامیده می شود. این طرح از یک جعبه مهر و موم شده استفاده می کند که در آن هوای محبوس شده مانند فنر عمل می کند. مزیت این روش این است که یک جعبه کوچکتر می تواند بیس بسیار عمیق تولید کند. نقطه ضعف ، راندمان پایین تر است و در نتیجه نیاز به تقویت کننده قوی تر است.

انتخاب اسپیکر بر اساس نیازتان

شناخت انواع اسپیکر و تشخیص اینکه کدام یک به بهترین وجه با نیازهای شما مطابقت دارند دشوار است. با فکر کردن در مورد اینکه قصد دارید از اسپیکر برای چه کاری استفاده کنید، شروع کنید و اینکه آیا اسپیکر اکتیو برای شما بهتر است یا اسپیکر پسیو هم نکته مهمی هب شمار می آید .

آیا در حال ساخت یک سینمای خانگی با کیفیت بالا هستید، به دنبال یک سیستم صوتی چند اتاقه هستید یا رویای یک سیستم صدای استریو با کیفیت بالا را برای مجموعه خود دارید؟ شاید بخواهید در حین آشپزی به موسیقی گوش دهید یا برای شروع روزتان در کنار حمام، آهنگ های مورد علاقه خود را زیر دوش بخوانید.

هنگامی که می دانید چگونه می خواهید از سیستم خود استفاده کنید، به اتاقی که در آن گوش می دهید فکر کنید. هرچه فضای شما بزرگتر باشد، سیستم شما باید قدرتمندتر باشد.

آیا صدا را به یک آپارتمان استودیویی یا برای یک سینما خانگی می حواهید؟ یک اسپیکر هوشمند ممکن است برای اولی کافی باشد. برای دومی، احتمالاً به یک تنظیم صدای فراگیر پرقدرت با 5+ اسپیکر و حداقل یک ساب ووفر نیاز دارید. بیایید نگاهی به انواع اسپیکر موجود برای انتخاب بیندازیم.

انواع اسپیکر

انواع اسپیکر

Tower / Floor Standing Speaker  ( اسپیکر برجی یا طبقاتی )

همانطور که از نام آن پیداست، اسپیکر روی زمین معمولا خانه خود را روی زمین پیدا می کنند. این ها اغلب به عنوان اسپیکر یا بلندگوی برج نامیده می شود، اکثر آنها بین سه تا چهار متر از زمین ارتفاع دارند. اگرچه اندازه یک اسپیکر ، با کیفیت صدای آن ارتباط کمی دارد یا اصلاً ارتباطی ندارد، اسپیکر های بزرگ معمولا بلندتر هستند.

از آنجایی که ایجاد فرکانس‌های پایین با مخروط‌ های بزرگ‌تر آسان‌تر است، اسپیکرهای ایستاده برای تولید بیس بیشتر مجهزتر هستند.

با در نظر گرفتن این موضوع، اسپیکرهای برج برای فضاهای بزرگ مناسب هستند. یک جفت بلندگوی استریو روی زمین ممکن است تمام چیزی باشد که نیاز دارید.

اما آنها معمولاً در سیستم های صدای فراگیر نیز استفاده می شوند و در بیشتر موارد به عنوان اسپیکر جلوی چپ و راست عمل می کنند.

Bookshelf Speaker  ( اسپیکر کتابخانه ای )

اسپیکر کتابخانه ای جایگزین بسیار خوبی برای اسپیکرهای برجی هستند، به خصوص برای فضاهای کوچکتر.

آنها به طور قابل توجهی کوچکتر هستند و معمولاً مجهز به توییتر و ووفر یا درایور میان رده هستند. با این حال، می توانید اسپیکر های کتایخانه ای 3 طرفه را نیز بیابید که هر یک از این درایورها را شامل می شوند.

در حالی که این نوع از اسپیکرها می توانند روی قفسه کتاب قرار بگیرند، وقتی روی پایه بلندگو قرار می گیرند کیفیت صدای بالاتری را ارائه می دهند. پایه به صدا اجازه می دهد تا آزادانه تابش کند در حالی که یک قفسه بیشتر صدایی را که بلندگو منتشر می کند جذب می کند.

Surround Speakers / Satellite Speaker  ( اسپیکر فراگیر یا ماهواره ای )

اسپیکرهای ماهواره ای به گونه ای طراحی شده اند که در پشت یا خارج از کناره های ناحیه گوش دادن شما قرار بگیرند. مانند  اسپیکر های کتابخانه ای، آنها معمولاً دارای دو مخروط هستند، معمولاً یک توییتر و درایور یا ووفر میان رده دارند.

در حالی که می‌توان از آن‌ها به عنوان یک جفت استریو استفاده کرد، اما معمولاً برای تکمیل اسپیکرهای اضافی به جای اینکه به عنوان جذابیت اصلی عمل کنند، استفاده می‌شود.

برای جلوگیری از پخش کابل ها در قسمت گوش دادن، بلندگوهای ماهواره ای اغلب به دیوار یا سقف نصب می شوند.

بلندگوهای ماهواره ای بی سیم گزینه دیگری است. فقط به یاد داشته باشید که اینها همچنان به سیم برق نیاز دارند.

Center-Channel Speaker  ( اسپیکر مرکز کانال )

اسپیکرهای کانال مرکزی تقریباً بخشی جدایی ناپذیر از هر تنظیم صدای فراگیر هستند. آنها بین اسپیکرهای چپ و راست جلو قرار دارند . هنگامی که در یک سینمای خانگی استفاده می شود، معمولاً درست زیر صفحه نمایش قرار می گیرند.

با توجه به اینکه آنها در مرکز قرار دارند، مناسب است که آنها در فرکانس های میان رده تخصص داشته باشند. هنگام تماشای فیلم ها و نمایش ها، اسپیکرهای کانال مرکزی مسئول تولید اکثر دیالوگ ها هستند.

Subwoofer  ( ساب ووفر )

برای لذت بردن از نت های بیس عمیق و غنی، یک ساب ووفر ضروری است. اکثر ساب ووفرهای امروزی “پاوردار” هستند، به این معنی که حاوی یک تقویت کننده داخلی و یک شبکه متقاطع هستند که به شما امکان می دهد پاسخ فرکانس بالای ساب را تنظیم کنید تا با اسپیکرهای اصلی خود به طور موثرتر ترکیب شود. 

Soundbar  ( نوار صوتی )

نوارهای صوتی ساده ترین راه برای بهبود کیفیت صدای تلویزیون شما هستند. نصب آنها اغلب به سادگی وصل کردن یک سیم برق به پریز برق یا محافظ برق و سپس اتصال کابل HDMI یا صدا به تلویزیون است.  

Built-In Speaker  ( اسپیکر داخلی )

اسپیکرهای داخلی به شما این امکان را می دهند که از صدای باکیفیت بدون درهم ریختگی فضای خود لذت ببرید. در حالی که بیشتر بلندگوها و اسپیکرها در کابینت های بلندگو تعبیه شده اند که می توانند روی پایه، قفسه یا برخی سطوح سفت دیگر قرار گیرند، اسپیکرهای داخلی در سقف یا دیوار پنهان می شوند.

این اسپیکرها با پنل جلویی یا گریل عرضه می‌شوند، اما کابینت کامل ندارند زیرا دیوار یا سقف به عنوان یک کابینت کار می‌کنند.

در نتیجه، خود اسپیکر اغلب از یک قفسه کتاب یا بلندگوی ماهواره ای مشابه قیمت کمتری دارد. اما نصب حرفه ای آنها احتمالاً آنها را حداقل به اندازه سایر اسپیکرها گران می کند.

In-Wall Speaker  ( اسپیکر داخل دیوار )

اسپیکر از نوع درون دیواری به زیبایی به عنوان  اسپیکر فراگیر عقب عمل می کنند و به شما این امکان را می دهند تا از تجربه ای کاملاً غوطه ور لذت ببرید بدون اینکه نگران سیم بلندگو یا سیم های برقی باشید که در ناحیه گوش دادن خود قرار دارند.

مانند اسپیکر کتابخانه ای ، معمولاً یک توییتر و یک ووفر دارند. همچنین استفاده از اسپیکر داخلی به عنوان جفت استریو در مکان های فرعی مانند آشپزخانه یا اتاق خواب معمول است.

In-Ceiling Speaker  ( اسپیکر داخل سقفی )

طراحی اسپیکرهای داخل سقفی شبیه به یونیت های داخلی است که دارای ووفر و توییتر هستند. از آنجایی که قرار است در بالای ناحیه گوش دادن نصب شوند، به اندازه اسپیکرهای فراگیر ،موثر نیستند.

با این حال، آن‌ها برای فرمت‌های صوتی مبتنی بر شی مانند Dolby Atmos و DTS:X که بعد عمودی به صدای فراگیر برای فراگیرترین تجربه شنیداری موجود می‌افزایند، عالی هستند.

اسپیکرهای داخل سقفی نیز انتخابی عالی برای تنظیمات صوتی چند اتاقه هستند و به شما این امکان را می دهند که منبع صدا را پنهان کنید و در عین حال از آهنگ های خود در خارج از ناحیه گوش دادن اصلی خود لذت ببرید.

Outdoor Speaker  ( اسپیکر فضای باز )

لازم نیست موسیقی به دیوارهای خانه شما محدود شود. بلندگو های فضای باز به گونه ای طراحی شده اند که در برابر عناصر مقاومت کنند و به شما این امکان را می دهند که از هنرمندان مورد علاقه خود در حین کار ، در زمان استراحت در پاسیو یا انجام کارهای حیاط لذت ببرید.

برخی ظاهر خود را با اسپیکر ماهواره ای یا کتابخانه به اشتراک می گذارند و معمولاً در کنار خانه شما نصب می شوند. برخی دیگر در دید ساده پنهان می شوند، که به گونه ای طراحی شده اند که شبیه سنگ یا تزئینات چمن باشد.

Smart Speaker  ( اسپیکر هوشمند )

اسپیکرهای هوشمند راهی ساده برای آوردن صدای با کیفیت به هر اتاقی از خانه هستند. نصب به سادگی وصل کردن آنها به پریز و اتصال آنها به شبکه خانگی است.

پس از اتصال، می‌توانید آن‌ها را از طریق یک برنامه روی تلفن خود کنترل کنید یا از دستورات صوتی برای پخش موسیقی از بهترین سرویس‌های پخش استفاده کنید.

Portable Speaker  ( اسپیکر قابل حمل )

برای صدای با کیفیت خارج از خانه، یک اسپیکر بلوتوث قابل حمل راه حلی است. این دستگاه‌ها می‌توانند به اندازه کافی کوچک باشند تا در جیب شما قرار بگیرند یا به اندازه بوم باکس‌های دهه 80 باشند.

اگر دوست دارید زمانی را در ساحل یا روی آب بگذرانید، به دنبال یک مدل ضد آب باشید تا مطمئن شوید که در برابر هر چیزی که سر راهتان قرار می‌گیرد مقاومت می‌کند.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

1 + 1 =