دانشنامه, سایر مطالب

تفاوت بین میکروفون کاندنسر و داینامیک

تفاوت بین میکروفون کاندنسر و داینامیک

تفاوت بین میکروفون کاندنسر و داینامیک

هدف از میکروفون تبدیل امواج صوتی به سیگنال‌های الکتریکی است که می‌تواند تقویت و رکورد شود. این کار از طریق استفاده از یک دیافراگم نازک انجام می‌شود که در پاسخ به امواج صوتی ارتعاش پیدا می‌کند. دیافراگم با یک آهنربا تعامل دارد و ولتاژ الکتریکی تولید می‌کند. این در واقع دقیقا برعکس کاری است که یک اسپیکر انجام می‌دهد.

دستگاهی که یک شکل از انرژی را به دیگری تبدیل می‌کند، مبدل نامیده می‌شود و “کاندنسر” و “داینامیک” انواع مبدل هستند که نام خود را بر روی آن گذاشته‌اند.

یک میکروفون استودیویی کاندنسر از یک مبدل استفاده می‌کند که بر اساس خازن‌های متغیر است. آنچه مهم است بدانید این است که کاندنسر بسیار دقیق و شکننده است و برای تقویت سیگنال نیاز به برق دارد. میکروفون داینامیک بسیار ساده‌تر است و از یک سیم پیچ و یک آهنربا برای ایجاد ولتاژ الکتریکی استفاده می‌کند. آنچه مهم است بدانید این است که میکروفون‌های داینامیک حساسیت کمتری دارند و نیازی به برق ندارند.

میکروفون کاندنسر

میکروفون‌های کاندنسر فوق‌العاده حساس هستند. معمولا از یک دیافراگم بزرگ برای به حداکثر رساندن دامنه فرکانس‌هایی که می‌توانند اداره کنند استفاده می‌کنند. تکنولوژی داخل آن پیچیده و ظریف است و میکروفون‌های کاندنسر باید با دقت استفاده شوند. اینها میکروفون‌هایی نیستند که خواننده‌ها آن را روی صحنه ببینید. این نوع میکروفون نیاز به یک شکل از برق به نام فانتوم پاور است که از کابل میکسر و یا preamp تغذیه می‌شود. به همین دلیل است که میکروفون‌های کاندنسر همیشه از کابل‌های XLR با 3 پین استفاده می‌کنند.

میکروفون‌های کاندنسر در محیط کنترل شده استودیو یافت می‌شوند که احتمال شکستن در آنها کمتر است. آنها صدایی گسترده و طبیعی دارند که با ابزارهای اکوستیک فوق‌العاده کار می‌کند. معمولا آنها برای رکورد وکال، گیتار آکوستیک، سازهای زهی، درام و پیانو استفاده می‌شوند. اگر کیفیت و ظرافت مهم‌ترین چیز در آنچه شما در حال تلاش برای رکورد آن هستید است، پس یک میکروفون کاندنسر چیزی است که شما نیاز دارید. از مشهورترین و بهترین میکروفون های کاندنسر می توان به میکروفون Neumann U 87 Ai Studio Set اشاره کرد.

میکروفون داینامیک

اینها انواع میکروفون‌هایی هستند که احتمالا روی صحنه می‌بینید و بلافاصله آشنا هستند. آنها محکم و قوی هستند و می‌توانند در اطراف چرخانده شوند و پرتاب شوند و بازهم هم کاملا سالم کار کنند. آنها به اندازه میکروفون‌های کاندنسر حساس نیستند و معمولا نیاز دارند تا کاربر به میکروفون نزدیک شود تا level خوبی داشته باشند. آنها برق ندارند و صرفا به ارتعاش آهنربای درون سیم پیچ برای تولید سیگنال تکیه می‌کنند.

شما میکروفون‌های داینامیک را در هر محیط پر سر و صدا پیدا می‌کنید. امپلی‌فایر های گیتار، سازهای برنجی، وکال های سنگین و کیت‌های درام همه مکان‌های خوبی برای استفاده از میکروفون‌های داینامیک هستند. آنها راه اندازی آسانی دارند و مهم نیست که تحت فشار قرار بگیرند. اگر به دنبال سادگی و صدای خام خوب هستید، نمی‌توانید از میکروفون داینامیک گزینه بهتری پیدا کنید. از مشهورترین و بهترین میکروفون های داینامیک می توان به میکروفون Shure SM7B اشاره کرد.

از کدام باید استفاده کنم؟

بهترین پاسخ این است که یک یا دو مورد از هر نوع را داشته باشید و از آنها در مکان‌های مناسب استفاده کنید. این کاملا بستگی به آنچه شما در حال تلاش برای انجام آن هستید دارد. اگر شما در حال تلاش برای رکورد یک اجرای زنده هستید پس میکروفون داینامیک بهترین انتخاب است، اما اگر شما در استودیو درحال کار بر روی یک آلبوم هستید میکروفون کاندنسر به شما یک صدای گسترده‌تر ارائه می‌دهد.

هنگام رکورد صدای یک خواننده از میکروفون کاندنسر استفاده کنید و آن را با حدود 30 سانتی متر فاصله از دهان خواننده تنظیم کنید. اگر آنها بیش از حد نزدیک میکروفون شوند موجب overload میکروفون و distortion می‌شوند.

تفاوت بین میکروفون کاندنسر و داینامیک

تفاوت بین میکروفون کاندنسر و داینامیک

اگر خواننده دوست دارد فریاد بزند و حرکت زیادی داشته باشد میکروفون داینامیک انتخاب بهتری است. آنها قادر خواهند بود میکروفون را با حداقل مقدار نویز اداره کنند و بدون هیچ فیلتری مستقیما در آن آواز بخوانند. بسیاری از خوانندگان مشهور آلبوم‌های برنده جایزه را با میکروفون‌های داینامیک می‌سازند و صدای آنها عالی است!

شما می‌توانید همین ایده را به هر چیزی که رکورد می‌کنید تعمیم دهید. اگر چیزی طبیعی با طیف گسترده‌ای از فرکانس‌ها باشد، یک میکروفون کاندنسر انتخاب کنید. اگر صدایی بلند و خشن را می‌خواهید رکورد کنید، داینامیک گزینه بهتری است.

مزایا و معایب

اکثر مواقع میکروفون کاندنسر از کنار به جای بالا (مانند میکروفون داینامیک) استفاده می‌شود. آنها همچنین می‌توانند تکنولوژی‌هایی مانند فیلتر برای از بین بردن سر و صدا و الگوهای قطبی قابل تغییر برای وفق بیشتر با وضعیتی که در آن قرار دارند، داشته باشند. یک الگوی قطبی توصیفی است از اینکه چگونه یک میکروفون بسته به موقعیت و جهت آن، صدا را می‌گیرد. میکروفون‌های کاندنسر در این زمینه بسیار متنوع‌تر هستند، بنابراین می‌توانند در میان نوازندگان بنشینند و صدا را از همه جهات جمع‌آوری کنند. یا می‌توان آنها را برای جلوگیری از رکورد صدای ناخواسته از ابزارهای دیگر تغییر داد.

حساسیت یک میکروفون کاندنسر می‌تواند علیه شما کار کند. اگر محیط رکورد شما خیلی آرام نباشد، انواع سر و صدای پس زمینه را با یک میکروفون کاندنسر رکورد خواهید کرد. به همین دلیل است که شما اتاق‌های مخصوص وکال را در داخل استودیوها پیدا می‌کنید که برای جلوگیری از رکورد صدای پس‌زمینه تعبیه شده‌اند. با یک میکروفون داینامیک که به طور کلی تنها می‌تواند آنچه را که به طور مستقیم در مقابل آن قرار دارد را تشخیص دهد با چنین مشکلاتی مواجه نخواهید شد.

هنگام کار با میکروفون‌های کاندنسر شما نیاز به یک میکسر با فانتوم پاور دارید که عامل دیگری است که هنگام تصمیم گیری در مورد خرید میکروفون باید در نظر بگیرید.

با مشاوران صوت پلاس در ارتباط باشید

شما میتوانید برای کسب اطلاعات بیشتر و خرید میکروفون های کاندنسر و داینامیک و یا سایر تجهیزات استودیویی از طریق ارتباط آنلاین واتساپ با ما در ارتباط باشید و یا با شماره 05138655300 تماس حاصل فرمایید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

نوزده − نه =