4 تفاوت میکسرهای آنالوگ با میکسرهای دیجیتال
تفاوت میکسرهای آنالوگ با میکسرهای دیجیتال
میکسرها در برنامههای مختلفی از جمله تلویزیون، پادکست و غیره استفاده میشوند. هر میکسر صدا عملکرد خاصی برای انجام دارد، که عبارت است از پذیرش سیگنال از منابع متعدد، ترکیب آنها و انتقال نتایج به یک یا چند مقصد، خواه آنالوگ یا دیجیتال، کوچک یا بزرگ باشد.
میکسر چیست؟
به دلیل عملکرد آن، میکسر اغلب نقطه کانونی تنظیم صدا است. میکروفونها، instrument ها و سایر تجهیزات همگی میتوانند به میکسر شما متصل شوند. همه این ورودیها به جای دیگری مانند اسپیکر، از طریق میکسر شما ارسال میشوند. شما میخواهید صدایتان به بهترین شکل ممکن باشد، مهم نیست چه ژانری از موسیقی پخش میکنید. صدا و لحن شما تحت تأثیر عوامل مختلفی از جمله تجهیزات و تنظیم صدا قرار میگیرد.
میکسرهای آنالوگ
میکسرهای آنالوگ سنتیتر از معادلهای دیجیتالی خود هستند، زیرا مدت زمان طولانیتری وجود داشته اند. برای شروع، آنها نسبت به کنسولهای میکس دیجیتال ارزانتر هستند، به خصوص در سطح ابتدایی، حتی یک میکسر آنالوگ بیتجربه میتواند طیف وسیعی از برنامههای تقویت صدا را انجام دهد. حتی میکسرهای آنالوگ در مقیاس کامل و حرفه ای، مسیریابی سیگنال نسبتا ساده ای دارند، با ورودیهایی که به کانال مناسب متصل میشوند.
همه پردازشهای کانال درست بین gain ورودی و فیدر خروجی انجام میشود، بنابراین تغییر EQ یا ارسالهای کانال به سادگی دستیابی و گرفتن کنترل کانالی است که میخواهید تغییر دهید. مهندسان صدای زنده با تجربه، بازخورد بصری ارائه شده توسط همه این تنظیمات متمایز را دوست دارند، که به آنها کمک میکند تا به سرعت مسائل مربوط به جریان سیگنال را ارزیابی و تصحیح کنند. شما باید بتوانید از یک کنسول میکس آنالوگ به کنسول دیگر بدون نیاز به یادگیری زیاد حرکت کنید.
وقتی نوبت به تورها و کنسرتهای دشوار فنی میرسد، میکسرهای آنالوگ برای کاربردهای تقویت صدا در مقیاس کوچک و حتی در مقیاس بزرگ عملکرد تحسین برانگیزی دارند، اما محدودیتهای آنها آشکار میشود. در حالی که جریان سیگنال یک میکسر آنالوگ ساده است، همچنین نسبتا انعطاف ناپذیر است، که نیاز به استفاده از سیستمهای سوئیچینگ یا Patch bay ها را دارد.
به طور مشابه، اگر میکسر شما پردازش سیگنال داخلی محدودی دارد یا اصلا پردازش نمیکند، ممکن است لازم باشد آن را با کمپرسورهای بیرونی، افکتها و EQهای گرافیکی تکمیل کنید. این ابزار جانبی، همراه با ماهیت سنگین میکسرهای آنالوگ، میتواند گردش و جا به جایی با میکسر آنالوگ را ناخوشایند کند. در نهایت، میکسرهای آنالوگ بیشتر در معرض مسائل زیست محیطی هستند که ممکن است به صدای شما نویز اضافه کند، مانند فیدرهای خاکی و منبع تغذیه نامناسب.
میکسرهای دیجیتال
کنسولهای میکس دیجیتال در مقایسه با میکسرهای آنالوگ بسیار کوچک و جمع و جور هستند. میکسر دیجیتال میتوانند اکولایزرهای کانال پیچیده و داینامیک اینلاین و همچنین افکتها و پردازش خروجی مانند EQ های گرافیکی را با جایگزینی تجهیزات آنالوگ گران قیمت و دست و پا گیر با تراشههای پردازش سیگنال دیجیتال ارائه دهد. میکس صوتی دیجیتال اغلب دارای انتخابهای مسیریابی پیچیده است، علاوه بر این که به طور کلی نویز کمتری نسبت به فناوریهای میکس آنالوگ دارد.
از آنجا که ورودیها به طور فیزیکی به کانالهای جداگانه متصل نیستند، میتوانید تعداد زیادی کانال ورودی را تنها با چند فیدر با لایه بندی آنها کنترل کنید. بسیاری از بردهای دیجیتال از پروتکلهای صوتی شبکه مانند AVB و Dante پشتیبانی میکنند و به شما این امکان را میدهند که حیطه کار خود را با استیج باکسهای دیجیتال و سیستمهای مانیتور شخصی گسترش دهید، و کنترل Wi-Fi ممکن است به شما یا نوازندگان اجازه دهد تا میکسها و تنظیمات دستگاه را با تلفن همراه تغییر دهید.
علاوه بر این، در حالی که توانایی کپی، ذخیره و به خاطر سپردن تنظیمات فوقالعاده است، آنها توانایی شما را برای تغییر یا بررسی تنظیمات کانال به یک کانال در لحظه محدود میکنند، که مخصوصا اگر با ویژگیهای بند یکسان سروکار داشته باشید، مفید است. اگرچه میکسرهای دیجیتال فعلی راه حلهای جدیدی برای سرعت بخشیدن به گردش کار شما ارائه میدهند، اما اگر به آن عادت ندارید، انتخاب هر کانالی که میخواهید ویرایش کنید ممکن است دشوار و محدود باشد. به طور مشابه، دسترسی به Fader های انباشته شده و سایر کنترلهای عمیقتر ممکن است نیاز به تجربه داشته باشد، و هر میکسر دیجیتال به طور متفاوتی ارائه میشود.
مزایا و معایب میکسرهای آنالوگ و دیجیتال
مزایای میکسرهای آنالوگ:
- استفاده از آنها پیچیدگی بسیار کمتری نسبت به میکسرهای دیجیتال دارد. در مقایسه با میکسرهای دیجیتال، میکسرهای آنالوگ دارای دکمههای کمتر و عملکرد قابل تنظیم هستند. این ممکن است یک نقطه ضعف به نظر برسد (و برای برخی چنین است)، اما بسیاری دیگر از ساده بودن تنظیمات قدردانی میکنند.
- آنها به گونه ای ساخته شده اند تا کارآمد و آماده برای استفاده باشند. با یک میکسر آنالوگ، لازم نیست نگران تنظیم دکمهها، اتصال بسیاری از دستگاهها یا نگرانی در مورد فرآیند انتقال صدا دیجیتال باشید. این نوع میکسر امواج صوتی آنالوگ را برخلاف گزینه دیگر بدون تبدیل آنها به دیجیتال، میگیرد.
- قیمت مناسبی دارند. میکسرهای آنالوگ بسیار ارزانتر از میکسرهای دیجیتال هستند زیرا گزینههای قابل تنظیم زیادی ندارند و دقیق نیستند. اگر بودجه کمی دارید، با یکی از این ها شروع کنید و قبل از اینکه به میکسر دیجیتال روی بیاورید، تجربه کسب کنید.
- آنها صدای تمیزتری نسبت به اکثر رقبا دارند. انتخاب بین میکسرهای آنالوگ و دیجیتال موضوعی آسان و سفارشی است، اما صدای تمیز میکسرهای آنالوگ را نادیده نگیرید. صدای اصلی را بدون هیچ گونه تنظیمات مربوط به دوران جدید میشنوید زیرا تغییری در آن ایجاد نشده است.
مزایای میکسرهای دیجیتال:
- یک میکسر دیجیتال میتواند به دستگاههای مختلفی متصل شود. آنها حاوی تعداد زیادی کانکتور هستند، بنابراین میتوانید دستگاههای مورد علاقه خود را به روشهای مختلف متصل کنید. اگر میزبانهای متعددی در پادکست خود داشته باشید یا همزمان چندین ساز را ضبط کنید، از طیف گسترده اتصال قدردانی خواهید کرد.
- آنها انتقال صدای دیجیتال را به روشی تمیز و واضح امکان پذیر میکنند. آنها دادههای دیجیتال را پردازش میکنند، که نویز سفید، وزوز، و صداهای تیک تیک را که همراه با رکورد است حذف میکنند. بسیاری از مردم معتقدند که میکسرهای دیجیتال به دلیل این روش به طور قابل توجهی نسبت به میکسرهای آنالوگ برتری دارند.
- میکسرهای آنالوگ نسبت به میکسرهای دیجیتال قابلیت بسیار کمتری دارند. شما امکانات بسیار بیشتری خواهید داشت زیرا آنها از طریق کانالهای دیجیتال عمل میکنند. از آنجایی که میکسرهای دیجیتال قابل تنظیم تر هستند، افراد خلاق آنها را برای طیف وسیعی از گزینههای خود انتخاب میکنند. آنها غالباً افکتهای زیاد دیگری نیز دارند.
- قبل از هر بار استفاده، میکسرهای دیجیتال را میتوان برنامه ریزی کرد. شما میتوانید هدف هر سوئیچ و دکمه را به هر چیزی که انتخاب میکنید سفارشی کنید. میکسرهای دیجیتال به دلیل این شرایط برای ایجاد موسیقی یا پادکستهایی با تکههای صوتی و مصاحبههای متمایز ایده آل هستند. همه چیز را آنطور که میخواهید تنظیم کنید و به مخاطبان خود تجربه بهتری بدهید.
- میکسرهای دیجیتال به شما امکان میدهند چندین clip را ترکیب کنید. به جای اینکه هر دستگاه را جداگانه کنترل کنید، میتوانید آنها را با هم گروه بندی کنید و به صورت جمعی عملیات را انجام دهید. این باعث صرفه جویی در زمان میشود که در غیر این صورت اگر از میکسر آنالوگ با تعدادی منبع خارجی استفاده میکردید، هدر میرفت. جابهجایی بین گروهها نیز سادهتر است.
معایب میکسرهای آنالوگ:
- آنها فقط میتوانند به تعداد محدودی دستگاه خارجی متصل شوند. اگر میخواهید تعداد زیادی از بلندگوها، میکروفونها و دستگاههای دیگر را وصل کنید، به یک میکسر آنالوگ سطح بالا نیاز دارید یا باید از یک میکسر دیجیتال استفاده کنید. متأسفانه، هر دو روش گران هستند، و ستاپهای بزرگ را پرهزینهتر میکنند.
- میکسرهای آنالوگ درجه بالا از نظر اندازه عظیم هستند. از آنجایی که آنها پورتهای بیشتری دارند، کارکردن یک میکسر آنالوگ رده بالا نیاز به مقدار قابل توجهی از قدرت پردازشی دارد. آنها بزرگتر، طولانیتر و ضخیمتر از میکسرهای دیجیتال قابل مقایسه هستند. اگر میز بزرگی دارید، ممکن است مشکلی پیش نیاید.
- در مقایسه با راه حلهای دیگر، آنها به اندازه کافی نویز خارجی را مسدود نمیکنند.
معایب میکسرهای دیجیتال:
- هزینه میکسر دیجیتال به طور قابل توجهی بالاتر از میکسر آنالوگ است. میکسرهای دیجیتال به دلیل تمام ترفندها، سفارشی سازیها و تواناییها قیمت بیشتری دارند. از آنجایی که آنها دارای پورتهای اضافی و ارتقا هستند، قیمت میکسرهای کاملاً جدید و با کیفیت بالا به شدت افزایش مییابد.
- برای کسانی که قبلاً از میکسر استفاده نکرده اند، ممکن است تا حدودی پیچیده باشند. اگر قبلاً از میکسر یا سایر تجهیزات صوتی استفاده نکرده اید، میکسرهای دیجیتال کمی پیچیده هستند. آنها حاوی تعداد زیادی سوئیچ، دکمه، ورودی و خروجی هستند که میتواند برای تازه واردان گیج کننده باشد. با این حال، میکسرهای دیجیتال ارزانتر با اجزای کمتر نیز وجود دارند.
- برای افکتهای شخصی سازی شده، باید هر کانال را جداگانه تغییر دهید. در حالی که شخصی سازی مزایای مشخصی دارد، زمان بر است. تا زمانی که گروهها، صداهای اختصاص داده شده و غیره را ایجاد نکنید، باید هر دکمه را مرور کنید. خوشبختانه بعد از راه اندازی اولیه، کارتان راحتتر میشود.
چگونه میکسر مناسب را انتخاب کنیم؟
سادهترین روش برای تعیین اینکه کدام نوع از میکسر برای شما ایده آل است، فکر کردن در مورد شیوه استفاده است:
در صورتی که صدا را در مکانی اجرا میکنید که در آن گروههای مختلف هر شب اجرا میکنند و تغییرات لحظه آخری معمول است، یک میکسر آنالوگ ممکن است بهتر باشد.
اگر با یک گروه یا مجموعهای از گروهها با استفاده از همان باند و تجهیزات، صدا را در تور اجرا میکنید، ممکن است یک میکسر دیجیتال بهتر باشد.