دانشنامه

شناخت انواع آمپلی فایر و عملکرد آن

شناخت انواع آمپلی فایر و عملکرد آن

 آمپلی فایر

شناخت انواع آمپلی فایر و عملکرد آن

در این مقاله در مجله صوت پلاس قصد داریم شما را با انواع آمپلی فایر آشنا کنیم.

آمپلی فایرها،  برای افزایش دامنه یک سیگنال، بدون تغییر پارامترهای دیگر شکل موج مانند فرکانس یا شکل موج استفاده می شود.

آمپلی فایرها، یکی از مدارهای رایج در الکترونیک هستند و عملکرد های مختلفی را در بسیاری از سیستم های الکترونیکی انجام می دهند.

شناخت انواع آمپلی فایر و عملکرد آن

در گیرنده تلویزیون آنالوگ، بسیاری از مراحل فردی که تلویزیون را تشکیل می دهند، آمپلی فایرها هستند.

شما همچنین می توانید متوجه شوید که نام ها نوع آمپلی فایرها را نشان می دهند. برخی از آمپلی فایرها واقعی هستند و  آمپلی فایرهای دیگر دارای اجزای اضافی برای تغییر طراحی آمپلی فایر پایه برای یک برنامه خاص هستند.

روش استفاده از مدارهای الکترونیکی نسبتا فردی به عنوان بلوک های ساختمانی برای ایجاد مدارهای بزرگ و پیچیده برای تمام سیستم های الکترونیکی رایج است.

کامپیوترها و ریزپردازنده ها از میلیون ها دروازه منطقی و سایر اجزا تشکیل شده اند.

به رسمیت شناختن و درک مدارهای پایه مانند آمپلی فایرها یک گام ضروری در یادگیری پروژه های الکترونیکی است.

انواع مختلف آمپلی فایرها برای برنامه های مختلف در دسترس هستند.

آمپلی فایرها، توسط نوعی سیگنال طراحی شده اند تا تقویت شود.

آمپلی فایر های فرکانس صوتی

آمپلی فایرهای فرکانس صوتی برای تقویت سیگنال ها در محدوده شنوایی انسان که حدود 20 هرتز تا 20 کیلوهرتز است، استفاده می شود.

برخی از آمپلی فایر ها صوتی Hi-Fi این محدوده را تا حدود 100 کیلوهرتز گسترش می دهند، در حالی که دیگر آمپلی فایرهای صوتی ممکن است محدودیت فرکانس بالا را به 15 کیلوهرتز یا کمتر محدود کنند.

آمپلی فایرهای ولتاژ صوتی برای تقویت سیگنال های سطح پایین از میکروفون ها و پیکاپ دیسک استفاده می شود.

آمپلی فایرها همچنین توابعی مانند اصلاح تن، برابر کردن سطح سیگنال و Mix ورودی های مختلف را انجام می دهند.

آمپلی فایرها به طور کلی دارای افزایش ولتاژ بالا و مقاومت متوسط تا بالا هستند.

در این آمپلی فایرهای صوتی برای دریافت ورودی تقویت شده از یک سری تقویت کننده های ولتاژ استفاده می شود و سپس قدرت کافی را برای بلندگوها فراهم می کند.

آمپلی فایرهای فرکانس متوسط

آمپلی فایر های فرکانس متوسط، تقویت کننده های مورد استفاده در دستگاه های رادیویی، تلویزیون ها و دستگاه های رادار است.

هدف اصلی این است که اکثریت تقویت ولتاژ یک سیگنال تلویزیونی یا رادار را فراهم کنیم، قبل از اینکه اطلاعات صوتی یا تصویری که توسط سیگنال انجام می شود، از سیگنال رادیویی جدا شده یا از بین برود.

آمپلی فایر ها در فرکانس پایین تر از امواج رادیویی دریافت شده عمل می کنند، اما از سیگنال های صوتی یا تصویری که در نهایت توسط سیستم تولید می شود، بالاتر است. فرکانسی که در آن فرکانس متوسط است.

گیرنده های رادیویی AM و تقویت کننده های IF در حدود 470 کیلوهرتز عمل می کنند و پهنای باند آنها به طور معمول 10 کیلوهرتز IE 465 KHZ به 475 KHZ، تلویزیون خانگی معمولا از پهنای باند 6 مگاهرتز برای سیگنال در حدود 30 تا 40 مگاهرتز استفاده می کند و در رادار یک پهنای باند ممکن است 10 مگاهرتز استفاده شود

 آمپلی فایر RF

آمپلی فایرهای فرکانس رادیویی تقویت کننده هایی هستند که در آن فرکانس عملیات توسط یک تجهیزات مدار تنظیم شده اداره می شود.

این مدار ممکن است بسته به هدف تقویت کننده قابل تنظیم باشد، و پهنای باند آن نیز به هدف استفاده از آن بستگی دارد که ممکن است نسبتا گسترده یا باریک باشد.

برخی از آمپلی فایرهای RF به هیچ وجه کم یا بدون افزایش نیستند، اما عمدتا با یک بافر بین یک آنتن و مدار بعدی برای جلوگیری از هر گونه سیگنال های ناخواسته بالا از مدارهای گیرنده که به پورت آنتن می رسند، می توانند دوباره به عنوان تداخل، منتقل شوند.

 آمپلی فایر های اولتراسونیک

آمپلی فایرهای اولتراسونیک یک نوع فرکانس های صوتی از حدود 20 کیلوهرتز تا حدود 100 کیلوهرتز است.

این ها معمولا برای اهداف خاص مانند هدف تمیز کردن اولتراسونیک، تکنیک تشخیص خستگی فلزی، هدف اسکن سونوگرافی، سیستم های کنترل از راه دور، و غیره طراحی شده اند.

هر نوع بیش از یک باند نسبتا باریک فرکانس ها در محدوده اولتراسونیک کار می کند.

آمپلی فایر های باند گسترده

آمپلی فایرهای باند گسترده باید از DC به چندین دهه MHz افزایش داشته باشند.

این آمپلی فایرها در اندازه گیری تجهیزات مانند اسیلوسکوپ ها استفاده می شود.

نیاز به اندازه گیری دقیق سیگنال ها در طیف گسترده ای از محدوده فرکانس به دلیل پهنای باند بسیار گسترده و افزایش کم آنها وجود دارد.

آمپلی فایر های DC

آمپلی فایرهای DC برای تقویت ولتاژ DC (0 هرتز) یا سیگنال های فرکانس بسیار پایین استفاده می شود که سطح دی سی سیگنال یک پارامتر مهم است.

آنها در بسیاری از سیستم های کنترل الکتریکی و ابزار اندازه گیری رایج هستند.

آمپلی فایر های ویدئویی

آمپلی فایرهای ویدئویی یک نوع خاص از تقویت کننده های باند گسترده هستند که همچنین سطح DC سیگنال را حفظ می کنند و به طور خاص برای سیگنال هایی که باید به CRT ها یا سایر تجهیزات ویدئویی موجود باشند، استفاده می شوند.

سیگنال های ویدئویی تمام اطلاعات تصویری را در تلویزیون، فیلم های ویدئویی و رادار حمل می کنند. پهنای باند تقویت کننده های ویدئویی بستگی به موارد مصرفی شما دارد.

در گیرنده های تلویزیون از 0 هرتز (DC) تا 6 مگاهرتز گسترش می یابد و هنوز در رادار است.

آمپلی فایر های بافر

آمپلی فایرهای بافر یک نوع تقویت کننده تخصصی معمولی هستند که می توانند در هر نوع از انواع دسته های بالا پیدا شوند، آن نوع آمپلی فایر از عملیات یک مدار موثر بر عملکرد مدار دیگر جلوگیری می کند و مدارها را از یکدیگر جدا می کنند.

آمپلی فایرهای بافر دارای یک سود هستند، یعنی آنها در واقع سیگنال را تقویت نمی کنند، اما آمپلی فایرهای بافر دارای امپدانس ورودی بسیار بالا و امپدانس خروجی کم است، بنابراین می تواند مورد استفاده قرار گیرد.

آمپلی فایر های عملیاتی

آمپلی فایر های عملیاتی از مدارهای طراحی شده برای کامپیوترهای اولیه آنالوگ طراحی شده اند که در آن ها برای عملیات ریاضی مانند افزودن و کم کردن استفاده می شود.

آنها به طور گسترده ای در فرم مدار یکپارچه مورد استفاده قرار می گیرند که در آن در بسته های تک یا چند تقویت کننده در دسترس هستند و اغلب به مدارهای مجتمع پیچیده برای برنامه های خاص متصل می شوند.

 شناخت انواع آمپلی فایر و عملکرد آن

خواص خروجی آمپلی فایر ها

در آمپلی فایرها برای افزایش دامنه ولتاژ یا جریان یا افزایش مقدار قدرت موجود معمولا از موج سیگنال AC استفاده می شود.

در هر کار، سه دسته آمپلی فایر وجود دارد که مربوط به خواص خروجی آنها است. طبقه بندی آمپلی فایر را می توان در 3 روش مختلف انجام داد:

  • آمپلی فایرهای ولتاژ
  • آمپلی فایرهای فعلی
  • آمپلی فایرهای قدرت

هدف اصلی آمپلی فایر ولتاژ، ایجاد دامنه شکل موج ولتاژ خروجی بیشتر از شکل موج ولتاژ ورودی است، هرچند دامنه جریان خروجی ممکن است بیشتر یا کوچکتر از جریان ورودی باشد.

هدف اصلی آمپلی فایر فعلی، ایجاد دامنه موج خروجی بیشتر از شکل موج فعلی ورودی است، اگر چه دامنه ولتاژ خروجی ممکن است بیشتر یا کوچکتر از ولتاژ ورودی باشد.

در آمپلی فایرقدرت، محصول ولتاژ و جریان در خروجی بیشتر از محصول جریان ولتاژ X در ورودی است. یا ولتاژ یا جریان ممکن است در خروجی کمتر از ورودی باشد و محصول این دو است که به طور قابل توجهی افزایش یافته است.

انواع مختلف آمپلی فایر نیز در تقویت کننده های قدرت مانند کلاس A، کلاس B، کلاس AB، کلاس D موجود است.

ما می توانیم از این آمپلی فایرها در پروژه های مختلف الکترونیکی استفاده کنیم.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

پانزده − شش =